Welkom op het Saltelante Blog

Welkom op het blog van mijn Lagotto Romagnolo kennel: Saltelante. op dit blog kunt u alles volgen wat er gebeurt met en rondom de honden van de kennel. Hier vindt u het laatste nieuws over eventuele nestjes die er zijn, belevenissen bij cursussen, shows waaraan de honden deelnemen en nog veel meer. Voor meer informatie over de kennel en het ras kunt u kijken op mijn website: www.saltelante.nl

maandag 5 september 2016

Vanni gedekt 5 Augustus

Na lang aarzelen en gesprekken met onze eigen dierenarts en overleg met de fertiliteitskliniek in Eersel en met de professor van de diergeneeskundige faculteit in Utrecht hebben we besloten Vanni nog één keer te laten  dekken. Vanni is zo'n heerlijke hond en zo'n uitmuntende truffelzoeker en het zou zo jammer zijn als wij niets van haar kunnen aanhouden. Zij is nu 6 jaar dus het blijft heel spannend of ze normaal kan bevallen op deze leeftijd. De vorige keer was haar progesteron (zwangerschapswaarde te laag) en kreeg zij dit hormoon in de vorm van een capsule erbij. Op dag 58 van haar dracht moest ik dan stoppen met deze capsule. Achteraf bleek de bijwerking van het plotseling stoppen met dit medicijn te kunnen zijn: Placenta loslating en dit is waarschijnlijk bij Vanni het geval geweest.

5 Augustus is Vanni dus gedekt door Sarko (Illico Presto de la forêt des Hauts de Galgals), een reu van Mark Wouters uit België (kennel "Di Sole e Terra). zijn stamboom is in te zien bij de site van mark Wouters.  Een vriendelijke, stabiele, sterke reu. Vanni vond hem erg leuk en dat was een goed teken!   Op dag 20 na haar dekking zijn er 9 vruchtblaasjes gezien, op dag 28 van haar dracht zijn zeer veel kloppende hartjes gezien. Haar progesteron wordt om de 5 dagen bepaald en het bijzondere is dat haar zwangerschapshormoon hoog genoeg is! Alles verloopt dus tot nu toe helemaal normaal!



Een paar aktie foto's van Sarko

Geen opmerkingen:

Een reactie posten