Welkom op het Saltelante Blog

Welkom op het blog van mijn Lagotto Romagnolo kennel: Saltelante. op dit blog kunt u alles volgen wat er gebeurt met en rondom de honden van de kennel. Hier vindt u het laatste nieuws over eventuele nestjes die er zijn, belevenissen bij cursussen, shows waaraan de honden deelnemen en nog veel meer. Voor meer informatie over de kennel en het ras kunt u kijken op mijn website: www.saltelante.nl

vrijdag 10 november 2017

Een grote teleurstelling!

Met Donna kan niet worden gefokt. Bij het verplichte oogonderzoek bleek zij in haar linkeroog een randje cataract te hebben en dat is fokuitsluitend. Vorig jaar bij hetzelfde onderzoek zag de oogarts een embryonaal weefselfoutje, maar dat was aangeboren en niet erfelijk. Nu is ze opnieuw onderzocht en zag de arts een randje cataract (staar) onder dat weefselfoutje. Nu kan het een reactie zijn van het oog op dat weefselfoutje en is het nog steeds niet een erfelijke vorm. Ze wilden haar bespreking in een panel van oogspecialisten. Dit is vorige week gebeurd en de uitslag is nu binnen. Ze willen toch uitgaan van wat ze zien en dat is een randje cataract. Je kunt niet zeker weten of het met dat onschuldige weeffoutje te maken heeft of dat het toch gaat om cataract. Ze nemen het zekere voor het onzekere. Al blijft het vreemd dat haar rechteroog helemaal normaal is.
Voor iedereen van de wachtlijst die al is wezen kennismaken ook een grote tegenvaller. Ik ga proberen een goed adres voor Donna te vinden. Ze is nog jong, 3 jaar en het zou mooi zijn dat ik een goed adres voor haar kan vinden waar ze tot haar recht komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten