Welkom op het Saltelante Blog

Welkom op het blog van mijn Lagotto Romagnolo kennel: Saltelante. op dit blog kunt u alles volgen wat er gebeurt met en rondom de honden van de kennel. Hier vindt u het laatste nieuws over eventuele nestjes die er zijn, belevenissen bij cursussen, shows waaraan de honden deelnemen en nog veel meer. Voor meer informatie over de kennel en het ras kunt u kijken op mijn website: www.saltelante.nl

zaterdag 29 oktober 2016

Vanni de dag na haar operatie


Het is zulk prachtig weer en we nemen de honden mee naar het Diepsmeerpark. Vanni geniet van een wandeling die anders is dan steeds dichtbij huis aan de overkant om in de buurt van de pups te zijn. Je kunt je niet voorstellen dat ze gisteren een operatie had en nu alweer zo gewoon mee loopt! Het was een hele schrik. Er bleken 2 hele diepe gaatjes te zijn ontstaan in Vanni haar keizersnee litteken en de arts dacht dat het doorliep tot in de buikholte. Of een reactie op het hechtdraad of een bacterie. Ze moest dus met spoed geopereerd worden. We moesten om 10.00 uur bij de kliniek zijn met een nuchtere Vanni die er niets van snapte en maar om ons heen sprong om eten en drinken. Zo zielig! Vlak van te voren ging ze gelukkig toch de werpkist in om de pups te zogen.Gelukkig bleek tijdens de operatie dat haar buikvlies toch gesloten was en zijn alle oude oplosbare hechtingen verwijderd en de wond gespoeld met verdunde antibiotica, Al het slechte huidweefsel is verwijderd zodat alleen nog gezonde huid over was. Onderhuids is alles opnieuw gehecht met veel dunner oplosbaar hechtmateriaal en de buitenkant is met niet oplosbaar draad gedaan wat er na 10 dagen weer uit moet. En nu maar hopen dat het wel goed geneest.

Al die drukte met de pups, Donna geniet van een normale wandeling, ze houdt afstand van de pups omdat ze merkt dat Vanni gespannen is als ze in de buurt van de pups komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten