Welkom op het Saltelante Blog

Welkom op het blog van mijn Lagotto Romagnolo kennel: Saltelante. op dit blog kunt u alles volgen wat er gebeurt met en rondom de honden van de kennel. Hier vindt u het laatste nieuws over eventuele nestjes die er zijn, belevenissen bij cursussen, shows waaraan de honden deelnemen en nog veel meer. Voor meer informatie over de kennel en het ras kunt u kijken op mijn website: www.saltelante.nl

vrijdag 28 oktober 2016

Vanni na haar spoedoperatie


Grote schrik als blijkt dat er meerdere diepe gaatjes blijken te zijn ontstaan in Vanni haar keizersnee litteken. De dierenarts denkt dat er een open verbinding is met de buikholte. Ze moet met spoed geopereerd worden. We moeten er om 10 uur zijn. Ze heeft de pups van te voren gezoogd en we gaan met lood in de schoenen naar de kliniek. Ze moest nuchter blijven en bleef maar zeuren om eten. Zo zielig.
Gelukkig bleek haar buikvlies intact en is het slechte huidweefsel verwijderd en onderhuids gehecht met veel dunner oplosbaaar hechtdraad dan de eerste keer. Al het oude hechtdraad is zo goed mogelijk verwijderd. De wond gespoeld met verdunde antibiotica en gesloten met niet oplosbaar hechtdraad in tegenstelling met de vorige keer. Dit hechtdraad moet na 10 dagen verwijderd worden. En nu maar hopen dat het goed geneest. Om 11.30 waren we weer thuis en ze wilde gelijk de werpkist weer in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten